Matglede

Vi far fokus på sunn kost i barnehagen, vi følger helsedirektoratet sine anbefalinger. Barna er med på prosessen med planlegging, og tilberedelsen av maten. Her er noe av maten vi lager. På mandag lager vi ofte varm lunsj ute på tur. Onsdag er det ofte kjøtt, eller ovnsbakt fisk. På fredagskos har vi blant annet lakse taco, pizza, grove vafler av havregryn.

MAT SOM VI SERVERER I BARNEHAGEN

 

Tema om sukker i barnehagen: Vi bruker nesten ikke sukker, brunost er det produktet med mest sukker som barna får som pålegg. Bursdagsfeiringen i barnehagen blir ofte delt, der gruppene feirer hver for seg. Tigergruppene har ofte feiringen mens de er på tur. Når det er kake barna har med, får hvert barn ofte bare et lite stykke, barna har spist lunsj først, og er mette. Er det is som blir servert er det oftest små is, enten saft eller fløte is. Det ble enighet på foreldremøtet at dere ville velge selv hva dere ville ha med. Dette kan selvfølgelig bli tatt opp på det neste foreldremøte, eller foreldrerådsmøte.

 

Frukt og grønt: Vi varierer på hvilken frukt og grønsaker vi bruker i forhold til sesongene. Vi kan bli bedre til å servere dette til frokost og lunsj, vi bruker paprika, agurk, sukkererter, tomat, banan se listen under som beskriver noe avs frukt og grønt som serveres. Når vi lager varm mat har vi som oftest flere forskjellige grønnsaker som, potet, gulrot, brokkoli, kålrot, spinat, grønnkål, sellerirot, løk, hvitløk, purreløk, vårløk, salat, tomat, agurk, mais osv….  (men ikke alt på en gang ). 

 

Råvarer i mat: Dette er et tema vi ofte snakker om, vi bruker ofte for eksempel egg, ren torsk og laks, både til fiskekaker, fiskeboller og fiskegryte eller fiskesuppe. (ofte hver onsdag, da restene blir servert på torsdag). Linser og bønner er noe vi har innført litt om litt, vi ønsker å bruke dette mye mer. Har vi saus lager vi den selv. Vi bruker tortilla lefser til laksetaco, og taco med biffkjøtt/ kyllingkjøttdeig Men vi kjøper også ferdige fiskekaker, fiskeboller, fiskepudding og pølser på butikken. Når vi steker grove vafler, bruker vi egg og havregryn og litt hvetemel uten sukker. Jeg vil beskrive hvilke matvarer vi bruker under.